V domácom prostredí historické víťazstvo

Ragbisti Spartaka privítali v treťom kole Respect extraligy na domácom ihrisku Sláviu Košice. Hostia, ktorí v tejto sezóne pôsobia aj v nižšej maďarskej súťaži, prišli do Trnavy bez viacerých hráčov základnej zostavy.

Trnavský Spartak oslabenie Košíc využil a zvíťazil v ťažkých podmienkach 22:0.

Už na rozcvičke pred stretnutím bolo možné badať, že pre hostí z Košíc bude stretnutie v náročných podmienkach veľmi ťažké. Pricestovali do Trnavy v pätnástich hráčoch. Spartak mal naopak takmer plnú lavičku. Obom mužstvám určite nespravilo radosť počasie, keď na ihrisku bolo extrémne veľa vody, počas zápasu sa striedal dážď so snehom a na nálade nepridal ani vietor. Ragby sa však hrá za každého počasia. 

Stretnutie sa v prvých minútach odohrávalo väčšinou v strede ihriska a ani jednému mužstvu sa nedarilo dostať do útočnej dvadsaťdva metrovej hranice. Domácemu Spartaku sa v desiatej minúte naskytla možnosť trestného kopu za ofsajd Košičanov. Kapitán mužstva Ján Székely sa rozhodol kopať na bránku a kop bezpečne premenil. Spartak sa ujal vedenia 3:0.

Ragbisti Spartaka sa vďaka vedeniu dostali do pohody a netrvalo dlho, kým viazač červenočiernych Radek Holba po tlaku  v útočnej dvadsaťdvojke zvýšil na 8:0. Ján Székely sa nepomýlil ani z konverzie a Trnava viedla 10:0. Po tejto päťke sa k miernemu náporu dostali Košice. Výborná obrana však hostí nepustila k položeniu. Po výbornom prenesení hry kopom od Jána Székelyho sa Trnava dostala do útočnej zóny z čoho po chvíli pramenilo ďalšie položenie,ktoré zaobstaral francúzsky legionár Brice Chauvinc. 15:0 pre Spartak. 

Ku koncu prvého polčasu sa trnavský Spartak stihol presadiť ešte raz, keď sa individuálnym prienikom prezentoval kapitán Székely, ktorý následne premenil aj konverzný kop a upravil na 22:0. Hostia sa za rozhodnutého stavu rozhodli zápas ukončiť. Po konzultácii medzi oboma tímami a úniou bol výsledok započítaný do tabuľky. 

RC Spartak Trnava -  RK Slávia Košice 22:0

Body: Székely 5+3+2+2, Holba 5, Chauvinc 5

Zostava RC Spartak: 1 Cimetiére, 2 Kučavík, 3 Koštial, 4 Čapkovič L.,  5 Kochan, 6 Brešťak, 7 Chauvinc, 8 Holba, 9 Končák,  10 Székely, 11 Renard, 12 Minárik, 13 Čapkovič F. , 14 Benda M. , 15 Ťažký

16 Porcaro,  17 Surgoš, 18 Jurík, 19 Cluzel, 20 Sádecký, 21 Zongor

RC Spartak Trnava XML Feed